Posvet tržno usmerjenih čebelarjev

08.11.2023 13:48:38
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, vas vabi na posvet tržno usmerjenih čebelarjev, ki bo potekal v sredo, 15. 11. 2023 v prostorih Čebelarske zveze Slovenije s pričetkom ob 10. uri.

Alenka Marjetič Žnider iz Zadružne zveze Slovenije 
bo predstavila prednosti združevanja čebelarjev v organizacijo proizvajalcev, osrednja tema letošnjega posveta tržno usmerjenih čebelarjev pa bo predstavitev strokovnih podlag za ustanovitev organizacij proizvajalcev in spodbujanje povezovanja ter formiranja skupine proizvajalcev znotraj čebelarskega sektorja. Posvet bo osredotočen tudi na možnost črpanja sredstev iz intervencije za ustanovitev skupin in organizacij proizvajalcev za sektor čebelarskih proizvodov in izzive, ki jih ta predstavlja.

V nadaljnjem programu bo ob 11. uri sledil strokovni posvet na temo prodajnih poti certificiranih živil, ob 12.30 uri pa novinarska konferenca ob Dnevu shem kakovosti na kateri bo Čebelarska zveza Slovenije predstavila pomen vključevanja čebelarjev v sheme Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kočevski gozdni med in Kraški med z zaščiteno označbo porekla, prihodnje aktivnosti ob promociji medu iz shem kakovosti ter Tradicionalnem slovenskem zajtrku in izzive, s katerimi se srečuje.

Posvet bomo zaključili z degustacijo živil in jedi evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov v prostorih Gostišča »Pri čebelici« (v stavbi ČZS)
 
Vljudno vabljeni vsi zainteresirani čebelarji. Prijave se zbirajo na elektronskem naslovu mojca.pibernik@czs.si.

Mojca Pibernik, svetovalka za ekonomiko čebelarstva, JSSČ