»Rojen« je načrt za nov 700g kozarec za med slovenskih čebelarjev!

29.12.2022 11:46:25
Predsednik
»Rojen« je načrt za nov 700g kozarec za med slovenskih čebelarjev!
V 2022 je bilo ogromno težav z dobavo kozarcev za med slovenskih čebelarjev. ČZS je na podlagi vseh težav iskala tudi novega koncesionarja… prijavil se je edino dosedanji koncesionar Stenko. Tako da koncesijo nadaljujemo z njim. Danes smo se sestali z njim in vsi skupaj upamo, da se bo situacija na trgu s steklovino umirila in da bo dobava v 2023 čim bolj »običajna«.
UO ČZS je pred kratkim sprejel odločitev, da gremo v izdelavo novega kozarčka in sicer v velikosti 700g. Z veseljem sporočam, da je projekt že v fazi realizacije. Oblikovna zasnova je izpeljanka dosedanjih, avtorica načrta je dosedanja oblikovalka vseh kozarčkov. . Izhodišče je bilo ; izpeljanka iz dosedanjih, velikost pokrovčka enaka kot pri 900g, višina kozarčka naj bo enaka kot je velikost običajnega 900g kozarca, … Cilj je, da bo kozarec na voljo na sejmu AGRA avgusta, na 15. rojstni dan uvedbe prvega našega kozarca za med.
S podjetjem Stenko pa razvijamo poseben »prazničen« kozarček ob 15. letnici … več o tem kozarčku pa v januarju, če nam idejo uspe tehnično realizirati … Kozarček bo ekskluzivno in v omejeni količini na voljo samo na ČZS predvidoma od marca dalje - samo do konca 2023.

Boštjan Noč, predsednik ČZS

Fotografije