Vabljeni na 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

03.08.2022 14:44:37
Tajništvo
KAJ VSE VAM PONUJA LETOŠNJA JUBILEJNA AGRA?

Letošnji jubilejni 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA ima poleg pestre ponudbe opreme za kmetijstvo, gozdarstvo in živilstvo, težišče na mednarodnem letu ribištva in ribogojstva ter evropskem letu mladih. Poudarki so tudi na spodbujanju ekološkega kmetijstva, skrbi za okolje, ohranjanju čiste vode, varovanje gozdov, biotske raznovrstnosti ter preprečevanju posledic podnebnih sprememb. Vrhunski domači in tuji razstavljalci bodo ponujali inovativne digitalne rešitve, prav tako bodo predstavljeni odlični prehranski izdelki ter vina. Država partnerica je tokrat Japonska, ki bo s sodelujočimi podjetji predstavila prodorne sisteme avtomatizacije v kmetijstvu ter japonske prehranske izdelke, začimbe in pijače.

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu in Čebelarska zveza društev Pomurja, skupaj s Pomurskim sejmom v času jubilejne 60. AGRE v predstavitvenem prostoru v Hali A pripravljajo državno čebelarsko razstavo s prikazi panjev in opreme za čebelarje, vsebinami o čebelarstvu ter degustacije medu s prodajo – tudi v atraktivnem potujočem paviljonu »Medena zgodba«.

Za čebelarje bo še posebno svečano na dnevu čebelarjev, ki bo potekal v nedeljo, 21. avgusta,  ko Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu, Čebelarska zveza društev Pomurja in Društvo Medena kraljica Slovenija, skupaj s Pomurskim sejmom v Dvorani 1 in Prireditvenem prostoru pripravljajo čebelarski dogodek s sledečim programom:

9.00 – 10.00
Strokovno predavanje na temo: Dodana vrednost medu z dodatki in predstavitev ocenjevalnega programa medenih mešanic v Avstriji. Predavatelja bosta IM Ing. Josef Niklas, predsednik ocenjevalne komisije čebeljih pridelkov iz Avstrije, podpredsednik Čebelarske zveze Avstrije in Petra Bračko, svetovalka za ekonomiko pri ČZS.

10.00 – 10.45
1. svečano srečanje praporščakov Slovenije.

11.00 – 12.30
5. kronanje medene kraljice Slovenije.
Slavnostna razglasitev in podelitev priznanj 3. mednarodnega ocenjevanja medenih pijač in 21. ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo.
Degustacija medenih pijač.
 
Na stojnici ČZS, JSSČ bo po končani slavnostni razglasitvi ocenjevanj predstavljen tudi nov atraktiven didaktični pripomoček, precizno izdelan anatomski model 3D-čebele v podolžnem prerezu.
 
Vljudno vabljeni, da nas obiščete na sejmu AGRA v Gornji Radgoni!
Petra Bračko, svetovalka JSSČ

Fotografije