Strokovna razprava o pridobivanju čebeljega strupa 27.10. ob 17.00

14.10.2021 14:04:27
Tehnologija
Strokovna razprava o pridobivanju čebeljega strupa.

Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sredo 27.oktobra ob 17.00 uri v Čebelarskem centru Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, prireja moderirano strokovno razpravo na temo pridobivanja čebeljega strupa. Na razpravi bomo spoznali različne načine in naprave za pridobivanje čebeljega strupa ter druge koristne informacije s tega področja. Ugotovitve in pridobljene izkušnje s pridobivanjem strupa, izdelavo naprav ter zakonodajo na tem področju bodo predstavili:
dr. Andrej Žerovnik, čebelar, ki strup pridobiva v LR panjih, avtor naprav za pridobivanje strupa ter  eden od sodelujočih v aplikativni raziskavi Optimizacije tehnologije pridelave čebeljega strupa;Andrej Lunežnik, čebelar, ki pridobiva čebelji strup apiterapevt in avtor naprave za pridobivanje strupa, ki je v sklopu izobraževanja za apiterapevta pripravil tudi tehnični pregled nad napravami, ki se na našem območju uporabljajo za pridelavo strupa; Miran Kumer,  čebelar, apiterapevt in avtor naprav ter svetovalca JSSČ: dr. Nataša Lilek in Simon Golob.
Na zaključki predstavitev bo možnost tudi za diskusijo in postavitev vprašanj sodelujočim na razpravi.

Po koncu strokovne razprave Javna svetovalna služba v čebelarstvu vabi vse udeležence razprave na brezplačen ogled izobraževalnih animacij 3D-kranjice, ki smo jo razgrnili 27. 8. 2021 (fotografije v galeriji spodaj, foto: Tamino Petelinšek/STA). Ena od animacij predstavi tudi čebelje želo.

Za udeležbo na dogodku velja izpolnjevanje pogojev PCT oz. priporočila NIJZ.
 
Simon Golob,
Svetovalec za tehnologijo čebelarjenja
Javna svetovalna služba v čebelarstvu
Čebelarska zveza Slovenije