Kartica Pomagam čebelam in ostalim opraševalcem ogledala luč sveta

14.10.2021 13:35:36
Ekonomika
V četrtek, 14. 10. 2021, je na Čebelarski zvezi Slovenije potekala prva podelitev kartic in darilnih kompletov Pomagam čebelam in ostalim opraševalcem. Prvi prejemnik in podpornik čebel in ostalih opraševalcev je podjetje Kobis d.o.o.. V imenu podjetja jih je na sedežu Čebelarske zveze Slovenije prevzela direktorica Nina Prezelj.

Podporo kartici je z nakupom izrazil tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč, ki ob vzpostavitvi kartice navaja: »Z nakupom kartice Pomagam čebelam in ostalim opraševalcem bomo postali aktivni podpornik čebel in hkrati soustvarjali zeleno in cvetočo Slovenijo.«

Kartica »Pomagam čebelam in ostalim opraševalcem« je namenjena splošni javnosti in podjetjem kot poslovno darilo. Projekt je usmerjen k spodbujanju sajenja medovitih rastlin in posledično zagotavljanja večje količine hrane za čebele in ostale opraševalce. Hkrati je namenjen osveščanju javnosti o pomenu čebel in ostalih opraševalcev ter njihove ekosistemske storitve opraševanja, ki je ključna za prehransko varnost. Z nakupom kartice bodo imeli posamezniki in podjetja možnost, da pripomorejo k izboljšanju stanja. Ob nakupu podporne kartice v vrednosti 20€ bo del sredstev namenjen nakupu ter sajenju sadik medovitih dreves in semen medovitih rastlin, posameznik pa bo prejel tudi darilo, ki je naravnano trajnostno v skladu z ohranjanjem narave in sajenjem medovitih rastlin.  

Ob nakupu kartice posameznik prejme e-potrdilo Posvojitelj medovitega drevesa, USB-kartico Pomagam čebelam in ostalim opraševalcem za podpornike čebel in ostalih opraševalcev, vrečko semen medovitih rastlin, ki so vir hrane za čebele in ostale opraševalce, ročno izdelano trajnostno nakupovalno vrečko, izdelano na način ponovne uporabe, knjigo o učinkoviti rabi čebeljih pridelkov – Zdravnik svetuje, avtorja prim. Petra Kapša, dr. med., nogavice Brez čebel ni življenja in svinčnik za podpornike čebel in ostalih opraševalcev.

Vabljeni posamezniki, društva in podjetja, da z nakupom kartice postanete podporniki čebel in ostalih opraševalcev. Kartico si lahko zagotovite na povezavi: https://forms.gle/EPYWzKQRiC1Stu9SA.

Več informacij o projektu lahko prejmete na e-naslovu tina.zerovnik@czs.si .

Tina Žerovnik,
svetovalka za ekonomiko čebelarstva, JSSČ