Dve mednarodni predstavitvi društva Urbani čebelar

14.10.2021 8:33:08
Tajništvo
 
Dve mednarodni predstavitvi društva Urbani čebelar
Sredi oktobra 2021 je društvo Urbani čebelar prejelo vabilo k dvem mednarodnim predstavitvam aktivnosti društva, in sicer v Clevelandu ter v okviru iniciative The New European Bauhaus.
V torek, 12. oktobra 2021 je prišlo vabilo k sodelovanju v okviru konference sestrskih mest Clevelanda (Global Cleveland’s 3rd Annual Cleveland Sister Cities Conference). Virtualne predstavitve in diskusije o trajnostnih pristopih v mestih s stališča urbanega čebelarjenja ter o izzivih in priložnostih so se udeležili urbani čebelar Trent Balduff iz Clevelanda, profesor entomologije Adebayo Omoloye iz Nigerije, Maruška Markovčič z MOL in Gorazd Trušnovec iz društva Urbani čebelar.
The New European Bauhaus je ustvarjalna in interdisciplinarna evropska iniciativa, ki ustvarja prostor srečanja za oblikovanje življenja v prihodnosti na križišču umetnosti, kulture, družbene inkluzivnosti, znanosti in tehnologije. Fakulteta za dizajn (UP) je med novimi NEB člani iz Slovenije. V okviru mednarodnega projekta “Urban October” iz programa UN-Habitat – A Better Urban Future bo petek, 15. oktober 2021 posvečen prav NEB (New European Bauhaus Day).
Društvo Urbani čebelar je bilo povabljeno k predstavitvi FoodE projekta “Medena celica“, ki ga od pomladi 2020 izvajamo na odprtem oddelku ljubljanskega zapora za moške na Igu – čebelarjenje z zaprtimi osebami. Gorazd Trušnovec bo tako na NEB predstavil dosdanje delo pod naslovom “PRISON HONEY: A pilot project in Ljubljana’s prison as an example of good practice of urban beekeeping and the therapeutic potential of beekeeping as a craft”.
Vsem predstavitvam v okviru NEB lahko sledite tudi preko portala YouTube v živo (https://www.youtube.com/watch?v=8XS2AlwtqqI), še vedno pa so odprte tudi povezave na konferenco v Clevelandu.
Vabljeni k spremljanju!
Gorazd Trušnovec, društvo Urbani čebelar
Več na povezavi: http://urbanicebelar.si/dve-mednarodni-predstavitvi-drustva/