Srečanje tržnih čebelarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske

12.10.2021 12:01:19
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije organizira srečanje tržnih čebelarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Srečanje bo potekalo na Čebelarski zvezi Slovenije 21. oktobra 2021 ob 15.00 uri. Namenjeno je izmenjavi znanj, izkušenj in problematiki tržno usmerjenih čebelarjev, v obliki debatnega druženja. Teme srečanja so: struktura čebelarstva, čebelje paše, prodaja matic, pašni redi, izkoriščanje paš, potvorbe medu, usposabljanja v čebelarstvu, zdravstveno varstvo, možnosti povezovanja in pridobitev finančnih podpor v čebelarstvu.
 
Srečanje bo potekalo do 17.00 ure v ožji skupini. V ožji skupini bodo sodelovali predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in predsednik Hrvaške čebelarske zveze Željko Vrbos in predstavniki tržnih čebelarjev obeh zvez. Pridružili se bodo tudi tržni čebelarji iz Madžarske. Sodelovali bosta tudi dr. Metka Pislak Ocepek, VF NVI in dr. Ivana Tlak Gajger, VF.
 
Ob 17.30 sledi nadaljevanje posveta v razširjenem obseguna ta del posveta vabimo vse tržno usmerjene čebelarje. To so čebelarji, ki imajo 150 čebeljih družin ali več. Na razširjenem delu se bodo predstavili povzetki in sklepi, ki so nastali v ožji skupini.
 
Tržno usmerjene čebelarje (150 čebeljih družin ali več) vabimo, da svojo prisotnost na razširjenem delu sporočite na e-mail: zlatica.kovacevic@czs.si
 
Srečanje slovenskih in hrvaških čebelarjev bo vsakoletno. Veselimo se že ponovnega srečanja na Hrvaškem v naslednjem letu.
 
Za udeležbo na dogodku velja izpolnjevanje pogojev PCT oz. priporočila NIJZ.
 
Nataša Klemenčič Štrukelj