Dan čebelarstva v Kranju

11.10.2021 16:34:16
Ekonomika
V soboto, 9. 10. 2021, je v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije, Javne svetovalne službe v čebelarstvu v nakupovalnem središču Qlandia Kranj potekal dan čebelarstva. Na stojnici smo predstavljali slovensko čebelarstvo in odmevnejše projekte. Potekale so delavnice izdelave svečk iz voska, ogled virtualnega panja, uporaba VR očal, ki uporabniku omogočajo vpogled v čebelnjak in čebelji panj. V sodelovanju s tamkajšnjo Restavracijo Interspar in Kavarno Cappuccino je potekala akcija »Pijmo kavo in čaj z medom«, kjer je vsak obiskovalec ob naročilu kave ali čaja brezplačno prejel vrečko porcijskega medu Čebelarske zveze Slovenije.

Na dogodku so sodelovali tudi čebelar Mitja Smrdel s prodajo čebeljih pridelkov in izdelkov iz čebeljih pridelkov, Tim iz Zavoda Odprte karte, ki je za obiskovalce pripravil degustacijo palačink z medom, gospa Slavica Smrdel z degustacijo jedi z medom in razlago receptov z medom ter družinsko podjetje Tako lepo, ki slovi po naravni kozmetiki in medenem milu, ki vsebuje pravi med. Dogajanje je z dopoldanskim nastopom popestrila Otroška folklorna skupin Iskraemeco iz Kranja, popoldne pa sta najmlajše obiskali čebelici Tinka in Tonka.

V mesecu oktobru je v nakupovalnem centru Qlandia Kranj na ogled razstava Čebelarstvo in kulturna dediščina, ki jo je pripravila Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu.

Vabljeni tudi na dan čebelarstva, ki bo potekal v soboto, 16. 10. 2021, v nakupovalnem centru Qlandia Kamnik. Tam si lahko že od prejšnjega petka naprej ogledate razstavo Čebelji pridelki in izdelki – okrepčilo za zdravje, ki bo prav tako trajala do konca oktobra. 

Tina Žerovnik,
svetovalka za ekonomiko čebelarjenja pri JSSČ