Raziskava o alergijah po piku čebel

22.09.2021 12:12:13
Varna hrana
Pozdravljeni,

sem asist. Tanja Carli, dr. med., univ. dipl. biol., specializantka javnega zdravja in pod mentorstvom doc. dr. Andreje Kukec, dipl. san. inž. (Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta, Katedra za javno zdravje) in somentorstvom prof. dr. Mitje Košnik, dr. med. spec. (Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik) pripravljam doktorsko nalogo z naslovom »Epidemiologija in analiza dejavnikov tveganja za sistemsko alergijsko reakcijo po piku čebele v slovenski populaciji čebelarjev«.

Želimo narediti nacionalno raziskavo o alergijah po piku čebele med slovenskimi čebelarji, s katero bomo določili dejavnike tveganja za alergijo po piku čebele pri čebelarjih. Če bomo ugotovili, da imate alergijo po piku čebele ali da ste za njo zelo ogroženi, bodo ti podatki dragoceni za zdravnika, saj vam bo lahko predlagal ustrezne načine zdravljenja in druge ukrepe, da boste lahko na varen način opravljali delo čebelarja. Prav tako bodo zbrani podatki dragoceni za vas osebno. Raziskavo je odobrila Komisija za medicinsko etiko Republike Slovenije (št. 0120-423/2020-3, akademska raziskava)".

Če želite sodelovati v raziskavi, vas prosimo, da izpolnite spodnji obrazec in vas bomo poklicali na telefonsko številko, ki nam jo boste posredovali ter vam zastavili nekaj vprašanj.

Za sodelovanje prosim izpolnite obrazec na tej povezavi:

https://forms.gle/rCdNCCSa6ULdpSSy8