Dobrodelni Glavarjev pohod 2021 - pohodniki zjutraj v Višnji Gori

11.09.2021 7:28:57
Tajništvo
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se odločili letos ponovno izpeljati dobrodelni pohod. V sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije zbiramo sredstva za podporo čebelarjem na invalidskih vozičkih.
Pohod tokrat poteka 10. in 11. septembra po poteh Petra Pavla Glavarja, saj letos mineva 300 let od njegovega rojstva. V ta namen bomo prehodili kar 77 km, pot pa potekala Komende, kjer je odraščal in deloval, do Lanšpreža, kjer je pokopan. Tudi tokrat na pohodu sodeluje Boštjan Noč, predsednik ČZS, ki bo skušal pot skupaj z do 50 pohodniki prehoditi v celoti. Začetek pohoda v Komendi so simbolično pričeli invalidi na invalidskih vozičkih.
Pohodniki, ki so se odpravili iz Komende proti Lanšprežu so prehodili že preko 45 km. Pot je ponoči potekala po trasi Dole-Janče-Leskovec-Višnja Gora. Ob poti so nas sprejeli na Jančah podpredsednik ČZS Marko Alauf s pohodniki, v Velikem Trebeljevu nas je pričakal predsednik čebelarskega društva Ljubljana Moste Polje Tomaž Svete, pred Hišo kranjske čebele v Višnji Gori nas je pričakal župan Ivančne Gorice Dušan Strnad, kjer smo se v zgodnjih urah okrepčali s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Pot nas trenutno vodi do občine Trebnje, kjer nas bo sprejelo čebelarsko društvo Trebnje in pohodniki.
Vse slovenske čebelarje, podpornike in ljubitelje gibanja pozivamo, da se nam pridružite na dobrodelnem pohodu. Pohodniki se lahko priključijo po svojih željah in zmožnostih ter z nami prehodijo celotno pot ali del poti, ki vodi do gradu Lanšprež.

TUDI VI ŠE LAHKO POMAGATE …
Sredstva se zbirajo na  TRR ČZS: SI56 03186-1002214727
SKLIC: 10092021, namen Glavarjev pohod.

Ogled posnetkov iz poti si lahko ogledate na FB strani Čebelarske zveze Slovenije.
Čebelarska zveza Slovenije