Vabljeni na 5. festival kave na Vrhniki - Dan za skodelico kave na Vrhniki - Pi

07.09.2021 14:02:30
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, JSSČ je pobudnik projekta »Pijmo kavo in čaj z medom« in spodbuja k uživanju kave in čaja z odličnim medom slovenskih čebelarjev.

S projektom Pijmo kavo in čaj z medom bomo sodelovali na 5. Festivalu kave na Vrhniki. Na festivalu se bodo predstavili zanimivi ponudniki dobre kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov. Obiskovalci se boste lahko brezplačno sladkali kavo z odličnim medom slovenskih čebelarjev.
 
Dogodek bo potekal v parku pred Cankarjevim domom na Vrhniki, v soboto 11. septembra 2021, 10.00 – 20.00.
 
Čebelji pridelki in izdelki slovenskih čebelarjev so izredno cenjeni. Zaradi vse hitrejšega in stresnega načina sodobnega življenja so tako primerna hrana za ljudi.
 
Uživanje čaja in kave z medom, predvsem zaradi koristi, ki jih dobimo z uživanjem medu, priporoča tudi ga. Mojca Koman, univ. dipl. in živ. tehn., ki pravi:
 »Človek se rad sladka že od nekdaj, da si popestri dan in si ga naredi prijetnejšega. Podobno je dan hitro lepši ob skodelici tople in dišeče kave, ko si poleg poživitve podarimo tudi nekaj minut spokojnega predaha med opravki. Kdor si jo sladka z medom, koristi telesu. V belem sladkorju je namreč le čisti sladkor, medtem ko ima med poleg različnih sladkorjev izjemno pester izbor mikrohranil, ki jih organizem nujno potrebuje za dobro delovanje.«
 
Vabljeni na Festival kave na Vrhniko.

Nataša Klemenčič Štrukelj