Dan čebelarstva v Citycentru Celje

31.08.2021 12:41:39
Ekonomika
V četrtek, 2. 9. 2021, med 9. in 21. uro bo Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu predstavljala slovensko čebelarstvo in odmevnejše projekte skupaj z okoliškimi čebelarji z njihovo ponudbo medu, čebeljih pridelkov, izdelkov in drugih medenih dobrot.

Na čebelarskem dnevu se bo JSSČ v trgovskem centru v Celju predstavila s promocijskim gradivom, delavnicami in ostalo ponudbo za različne starostne skupine. Najmlajši si bodo lahko izdelali svečko iz voska, medtem ko bodo ljubitelji kave uživali ob kavi z medom v kavarni Teta Frida. Obiskovalci boste lahko izvedeli, zakaj so med in ostali čebelji pridelki koristni za človeški organizem. Prejeli boste izvrstne recepte za najrazličnejše jedi, ki vključujejo uporabo medu in ostalih čebeljih pridelkov. Obiskovalcem bodo na voljo tudi VR očala in nakladni panj s slikovnimi satniki, s pomočjo katerih boste lahko spoznali delo čebelarja in še kaj. Prav vsi pa se boste lahko posladkali z različnimi vrstami medu.

S prodajo medu, čebeljih pridelkov in izdelkov se bosta na dnevu čebelarstva v Citycentru Celje predstavila Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar in Čebelarstvo Žvikart iz Slovenskih Konjic.

Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar se bo predstavilo z njihovo raznoliko medeno ponudbo kot so različne vrste medu, kremni med z različnimi dodatki, medeni oreščki, medeno suho sadje, medene pijače, medenjaki, lectovi srčki, ostali čebelji pridelki in medeni darilni program. Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar so s svojim medom uvrščeni v sheme kakovosti.

Čebelarstvo Žvikart iz Slovenskih Konjic je znano po pridelavi različnih vrst medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka, propolisa, melamiks mešanice, kremnega medu in drugih izdelkov. Naštete izdelke bo možno kupiti tudi na njihovi stojnici.

Vabljeni v nakupovalni center v Celju, da doživite pristno čebelarsko zgodbo!
Tina Žerovnik