Povabilo k sodelovanju na festivalu čebelarske pesmi 2021

22.07.2021 7:58:18
Tajništvo
POVABILO K SODELOVANJU NA FESTIVALU ČEBELARSKE PESMI  ˝POD ZVEZDAMI˝
Festival  čebelarske pesmi smo si v letošnjem letu zamislili na malo drugačen način izvedbe in sicer na prostem ˝pod milim nebom˝.
Petje in čebelarjenje sta del slovenske kulturne dediščine. Skušamo ohranjati to tradicijo in nadaljevati že s 5 festivalom čebelarske pesmi, tokrat pred čebelarskim centrom Slovenije v idiličnem okolju,  na prostem.
Čebelarska zveza Slovenije se je odločila za organizacijo  že 5. Festivala čebelarske pesmi na predlog oz. željo mnogih pevcev, da izvedemo festival na prostem. Na ta način želimo pevsko zborovsko petje ohranjati in spodbujati k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa k pisanju novih.
 
Letošnji Festival čebelarske pesmi bo potekal v petek, 03. septembra 2021 s pričetkom ob 18.00 uri pred čebelarskim centrom na Brdu pri Lukovici. Podroben program festivala bomo objavili po prejemu prijav pevskih zborov k sodelovanju.
 
Festival čebelarske pesmi bomo obogatili tudi z medeno kulinariko, kjer bomo pripravili ˝palačinko velikanko˝ in jo posladkali z medom.
 
K sodelovanju vabimo vse pevske zbore -moške, ženske ali mešane, ki se boste na festivalu predstavili s slovenskimi pesmimi po vašem izboru, ena od njih mora imeti čebelarsko vsebino.
 
Letošnje izvedbe zborov  ne bo spremljalo strokovno vodstvo, je pa festival namenjen predvsem druženju, spoznavanju in odkrivanju novih talentov in pesmi.
 
Rok za prijavo k sodelovanju je 15. avgust 2021. Obrazec za prijavo je objavljen na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije. Na voljo pa je tudi na e- naslovu: barbara.dimc@czs.si
 
Prijavnica se nahaja v prilogi.
 
Barbara Dimc, tajnik ČZS