Tečaji za čebelarje začetnike 2021

07.01.2021 7:56:21
Izobraževanje
Čebelarska zveza Slovenije bo v letu 2021 pripravila šest tečajev za čebelarje začetnike. Tečaji bodo tako potekali v/na Hočah (Pivola), Koroškem (Prevalje), Frankolovem, Brdu pri Lukovici, Novem mestu in Postojni. Interesente vabimo, da se prijavijo na tečaj na njim najbližji lokaciji. Tečaji so namenjeni predvsem prihodnjim čebelarjem in čebelarjem začetnikom, ki čebelarijo manj kot tri leta ter se še niso udeležili tečaja za začetnike, so po možnosti že včlanjeni v čebelarska društva in imajo čebelarskega inštruktorja.
Prijave se začno zbirati v četrtek, 7. januarja 2021 ob 17.00 uri (srednjeevropski čas). Največje število prijav za posamezen tečaj je 50. Ostale prijave bodo uvrščene na čakalni seznam za primer morebitne kasnejše izpraznitve prostega mesta (v našem interesu je, da so tečaji zapolnjeni do konca).
Na tečaj se lahko prijavite, v četrtek, 7. januarja 2021 od 17.00 ure dalje, z izpolnitvijo spletnega obrazca, ki ga za posamezne lokacije lahko odprete v naslednjih povezavah:
Koroška (Prevalje) - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.
Hoče (Pivola) - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.
Frankolovo - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.
Brdo pri Lukovici - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.
Novo mesto - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.
Postojna - zbiranje prijav je zaključeno, zapolnili smo vsa razpoložljiva prosta mesta.

Teoretični del tečajev za čebelarje začetnike se bo izvedel preko spleta z aplikacijo Zoom z začetkom v januarju 2021. Urnik za teoretični del bodo sprejeti udeleženci prejeli v prihodnjem tednu, pred začetkom tečaja, po e-pošti.
Praktični del tečajev bo lahko potekal v času čebelarske sezone oz. po sprostitvi ukrepov proti epidemiji covida-19 (dovoljeno zbiranje do 50 oseb, dovoljeno prehajanje regij ipd.) na razpisanih lokacijah po Sloveniji. Urnik za praktični del tečaja bodo sprejeti udeleženci prejeli naknadno po e-pošti (praktični del tečajev bo predvidoma potekal v času april-junij 2021).
Čebelarska zveza Slovenije

Nazadnje posodobljeno sreda, 13. 1. 2021