Medeni recepti


Zbiramo kuharske recepte: Kuhajmo z medom in drugimi čebeljimi pridelki

Med pogosto uživamo na kosu kruha, uporabljamo ga kot naravno sladilo, zelo uporaben pa je med tudi v kuhinji, saj ga lahko dodajamo tako mesnim jedem, ribam, omakam, marinadam, zelenjavi, sadju seveda pa tudi slaščičarsko - pekovskemu pecivu…

Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije (www.czs.si) bomo pod rubriko z naslovom MEDENI RECEPTI objavljali recepte, ki bodo prispeli na elektronski naslov: natasa.strukelj@czs.si.

Namen rubrike MEDENI RECEPTI je spodbuditi uporabo medu in čebeljih pridelkov v prehrani. Vabim vas, da s preizkušenim receptom obogatite našo novo rubriko in tako tudi sami spodbudite uporabo medu v prehrani.

Vabimo vas, da prispevate recept, ki bo vseboval vse sestavine, potrebne za pripravo jedi, in sicer:

  1. Naslov - ime jedi

  2. Opis jedi

  3. Sestavine s količinami

  4. Postopek priprave

  5. Fotografija pripravljene jedi

Na tem zavihku bomo objavili samo tiste recepte, ki bodo v celoti ustrezali pogojem in bodo v celoti izpolnjevali zahteve in ki bodo vsebovali vse sestavine. Vsak mesec bomo enega objavili tudi v glasilu Slovenski čebelar. Proti koncu leta pa bomo organizirali dogodek, ki bo posvečen v kuhanju jedi z dodatkom medu in drugih čebeljih pridelkov.

 

Arhiv objave