Povabilo na Dan shem kakovosti 2022

24.10.2022 15:23:57
Ekonomika
Med čebelarji in ostalimi koristniki shem kakovosti je pomembno zavedanje, da imamo pri vključevanju v sheme priložnost ob dobrem trženjskem pristopu živila prodajati po višjih cenah, saj z značko kakovosti potrošniku zagotavljamo zanesljivost porekla in kakovosti. Kaj so glavni izzivi pri vključevanju in sodelovanju v shemah kakovosti in kako se z njimi soočati, kakšni so načrti promocije shem kakovosti za prihodnost, kako pri tem sodeluje MKGP in še mnogo več bo moč izvedeti na letošnjem Dnevu shem kakovosti. 
 
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu vas vabi, da se udeležite posveta ob dnevu shem kakovosti, ki bo potekal na Čebelarski zvezi Slovenije v sredo, 16. novembra 2022, z začetkom ob 10. uri.
 
Program posveta:
  • Tatjana Buzeti, državna sekretarka na MKGP: Pozdravni nagovor
  • Boštjan Noč, predsednik ČZS: Pozdravni nagovor in predstavitev problematike pri evropskih shemah kakovosti;
  • Marko Majer, Bureau Veritas: Certificiranje kmetijskih pridelkov in izdelkov v sheme kakovosti
  • Jožica Župec in Adrijana Bezeljak, Sektor za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov, MKGP: Predstavitev promocijske kampanje evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov;
  • Razprava o izkušnjah in izzivih pri koristnikih shem kakovosti.
Novinarska konferenca
 
Po strokovnem delu Dneva shem bo ob 12. uri sledila novinarska konferenca, na kateri bo Čebelarska zveza Slovenije predstavila aktualne zadeve, projekte in izzive, s katerimi se srečuje. Prav tako pa bodo sodelujoči na novinarski konferenci podali izjavo za javnost ob bližajočem se Tradicionalnem slovenskem zajtrku in Dnevu slovenske hrane. 
 
Razstava živil Konzorcija nosilcev evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov
 
V prostorih Gostišča Pri čebelici (v stavbi ČZS) bo na voljo ogled razstave živil Konzorcija nosilcev evropsko zaščitenih slovenskih živilskih pridelkov in izdelkov. Konzorcij je bil ustanovljen januarja 2021 na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Vanj so vključeni pridelovalci 24 slovenskih živil, ki jih odlikujejo višja kakovost, poznano poreklo, poseben način pridelave ali naša bogata kulinarična tradicija.
 
Prijava

Za obisk posveta se najkasneje do 14. novembra 2022 prijavite na povezavi: https://forms.gle/vt9PKKUTZZdKnbQAA.
 
Vljudno vabljeni!
 
Tina Žerovnik,                                                                                     
svetovalka za ekonomiko čebelarstva, JSSČ