Prijave za natečaj darilne embalaže za čebelje pridelke zbiramo še do konca

22.09.2022 14:16:45
Ekonomika
Prijave za natečaj darilne embalaže za čebelje pridelke zbiramo še do konec septembra

Čebelarska zveza Slovenije vzpodbuja ter pospešuje pridelavo in prodajo čebeljih pridelkov in izdelkov iz čebeljih pridelkov slovenskega porekla. V ta namen slovenski čebelarji med polnimo v posebno vrsto kozarcev, ki je zaščitena in ki jih lahko polnimo samo s čebeljimi pridelki in izdelki iz čebeljih pridelkov slovenskega porekla. Uporaba posebnega kozarca nedvomno prispeva k prepoznavnosti in razlikovanju čebeljih pridelkov in izdelkov slovenskega porekla od čebeljih pridelkov in izdelkov tujega porekla, ki se pojavljajo na slovenskem trgu.

Čebelji pridelki so visokokakovostno živilo. Zato si kozarci, v katere so polnjeni, zaslužijo svojevrstno in edinstveno darilno embalažo, ki bo dodala vrednost in doprinesla k njihovi prepoznavnosti. Predmet natečaja je oblikovanje darilne embalaže, namenjene prodaji paketa dveh ali treh kozarcev, polnjenih z odličnimi slovenskimi čebeljimi pridelki. Tovrstni darilni paketi so namenjeni obdarovanju, izkazovanju pozornosti ali nagrajevanju ob slovesnih priložnostih. Kozarci bodo lahko vsebovali različne vrste medu, cvetni prah ali ostale izdelke iz čebeljih pridelkov (npr. mešanico medu in cvetnega prahu, mešanico sadja in medu ipd.).

Idejne osnutke embalaže in prijave na natečaj sprejemamo na e-naslov: petra.bracko@czs.si do vključno 30. 9. 2022. Za podrobnejše informacije v zvezi z razpisom se lahko obrnete na Čebelarsko zvezo Slovenije na e-naslov: petra.bracko@czs.si ali po telefonu 040/436-518.

Več o natečaju je na voljo na: https://www.czs.si/Upload/files/DARILNA%20EMBALAZA%20-%20javni%20natecaj.pdf  


Petra Bračko in Tina Žerovnik