Katera bo čebelam najprijaznejša občina 2022?

22.09.2022 10:08:39
Ekonomika
Iščemo čebelam najprijaznejšo občino v letu 2022
 
Čebelarska Zveza Slovenije, JSSČ išče čebelam najprijaznejšo občino v letu 2022. Namen natečaja je izboljšanje delovanja med lokalnimi skupnostmi in čebelarskimi društvi. Projekt, ki traja že vrsto let, je prinesel naziv čebelam najprijaznejša občina že številnim občinam, ki so sodelovale na razpisu. V Sloveniji je povezanost med lokalnimi skupnostmi in čebelarstvom zelo velika, kajti v skoraj vseh lokalnih skupnostih delujejo tudi čebelarska društva. Skupna skrb za ustvarjanje primernega okolja pomeni še več kot le ohranitev čebel in opraševalcev, je v prvi vrsti odgovornost vseh nas, da ohranimo naravo za nas in naše prihodnje rodove.
 
Vljudno vabimo občine, da se prijavijo na natečaj in se s tem potegujejo za laskavi naziv. Predlagatelji so lahko izključno občine. Na prijavnem obrazcu, ki se nahaja v prilogi te objave, se navedejo vse aktivnosti, ki jih občina v tekočem letu - torej v letu 2022 izvaja v korist ohranjanja čebel in ostalih opraševalec ter slovenskega čebelarstva. Izpolnjene prijavne obrazce sprejemamo na naslov: ČZS, Brdo pri Lukovici 8, 1225 Lukovica ali po elektronski pošti na: petra.bracko@czs.si, najkasneje do 31.10.2022.
 
Predsednike čebelarskih društev vabimo, da spodbudite občine, da se prijavijo na razpis.
Po zaključku prejema prijav bo strokovna komisija v ožji izbor izbrala 3 slovenske občine, ki se bodo potegovale za naziv čebelam najprijaznejša občina v letu 2022. V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na Petra Bračko (e-pošta: petra.bracko@czs.si, mobi: 040 436 518, tel. št: 01 729 61 28).
 
Skupaj bomo prispevali k povečanju prepoznavnosti občin, ki se zavedajo pomena ohranjanja čebel in okolja.
 
Veselimo se vašega sodelovanja.


Petra Bračko, svetovalka za ekonomiko čebelarstva, JSSČ