Sejem AGRA odprl svoja vrata

21.08.2021 19:38:12
Tehnologija
Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni se začenja 59. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, na katerem se bo do četrtka predstavljalo 1100 razstavljavcev iz 29 držav. Prvi večji sejem v državi po razglašeni epidemiji marca lani je ob deseti uri odprl predsednik Borut Pahor.
Na sejmu Agra se predstavlja tudi Čebelarska zveza Slovenije z paviljonom Medena zgodba. To  je prevozni čebelnjak, namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji slovenskega čebelarstva ter medenih izdelkov. Opremljen je z najsodobnejšo video- in zvočno tehniko. V čebelji svet nas popelje s pomočjo vida, vonja, tipa in na koncu tudi okusa, s prav posebno medeno postajo.
Polovica notranjega dela paviljona je namenjena predstavitvi čebeljih panjev in tehnologiji pridelave medu. V panjih so prikazane čebele s prav posebnimi video vsebinami, ki so nameščene v satih. Pod panjem je nameščena čebelarska tehtnica z vremensko postajo in videonadzorom zunanjosti paviljona. V nadaljevanju so predstavljeni točenje, skladiščenje medu in tudi njegovo pakiranje po vseh standardih varne in zdrave pridelave hrane. Izpostavljene so tudi ključne informacije o čebelah in čebelarstvu. Drugi del notranjosti paviljona je namenjen predstavitvi vseh čebeljih pridelkov. Poleg prodajnega pulta je prostor za pokušanje različnih vrst medu.

Fotografije