VABLJENI NA 59. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA

16.07.2021 12:51:06
Tehnologija
ZAKAJ MORATE BITI PRISOTNI NA SEJMU AGRA?
Preprosto zato, ker je to stičišče novih tehnologij, znanj in izkušenj iz Slovenije in mednarodnega prostora. Sejem prinaša pomemben preboj k trajnostnemu kmetijstvu in z njim povezane živilsko predelovalne industrije, ohranjanju biodiverzitete in zelenemu dogovoru. Sejem AGRA bo promoviral nove tehnologije in nova znanja, hkrati pa učinkovito rabo vsega, kar že imamo na voljo. To bo odlična priložnost za prenos novih znanj na slovenska kmetijska gospodarstva in kmetije, za izmenjavo izkušenj na mednarodnem področju in za tkanje novih poslovnih vezi.
Še posebno svečano bo v nedeljo 22 avgusta, ko Pomurski sejem, Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu in Čebelarska zveza društev  Pomurja pripravljajo čebelarski dogodek s sledečim programom:
10.00 – 11.00
Podelitev priznanj 1. ocenjevanja živilskih izdelkov s čebeljimi pridelki,  2. mednarodnega ocenjevanja medenih pijač in 20. ocenjevanja medu z mednarodno udeležbo.
11.00 – 12.00
Svečano razvitje prapora Čebelarske zveze društev Pomurja, na katerega so vabljeni vsi prapori regijskih čebelarskih zvez.
12.00 -13.00
Strokovno predavanje s temo: Ocena letošnje čebelarska sezone in priprava čebel za uspešno prezimovanje. Predavatelja bosta Aleš Bozovičar,  opazovalec in napovedovalec čebeljih paš in Simon Golob, svetovalec  specialist za tehnologijo čebelarjenja.
 13.30
Otvoritev vzorčnega čebelnjaka na zeleni oazi sejma AGRA, ki sta ga postavila v sodelovanju Pomurski sejem d.o.o. in Čebelarska zveza Slovenije. Namenjen bo celoletnemu izobraževanju o gospodarskem in ekološkem pomenu čebelarstva v Sloveniji ter o poslanstvu čebel in medovitih rastlin za preživetje človeštva.
Ob vzorčnem čebelnjaku bo nasad medovitih rastlin, ki jih prispeva vrtnarija Trajnice Golob – Klančič in je namenjen spodbujanju sajenje čebelam ljubih cvetov na vsakemu koščku rodovitne zemlje, tudi v balkonskih koritih.
Na sejmu bo prikazana tudi atraktivna novost »Medena zgodba« - potujoči paviljon, ki je last Javne svetovalne službe v čebelarstvu in bo na interaktiven način predstavila čebelarstvo in  medene izdelke.
 
Vljudno vabljeni 
Vlado Auguštin