Najava natečaja tehnoloških rešitev v čebelarstvu za leto 2021

25.11.2020 8:51:46
Tehnologija

Komisija za tehnologijo čebelarjenja in varno hrano pri ČZS razpisuje natečaj za najboljšo tehnološko rešitev v čebelarstvu za leto 2021, tokrat v dveh delih:

1.Iskanje najboljše tehnološke rešitve: išče se najboljša rešitev na področju panjev, orodij, pripomočkov, opreme in podobno. Pogoj za sodelovanje je da fotografije in kratek opis (do pol A4 strani) tehnološke rešitve pošljete najkasneje do 1.2.2021 na e-naslov: simon.golob@czs.si. Najboljše rešitve bodo predstavljene na sejmu ApiSlovenija, v reviji Slovenski čebelar ter v obliki besedila in promocijskega videa na spletni strani ČZS.
 
2. Iskanje najboljše tehnologije oskrbe čebel: išče se najbolj optimalna tehnologija oskrbe čebel od konca zime pa do priprave čebel na prve spomladanske paše. Čebelarji ki bi radi sodelovali pošljite opise ( do 1 A4 stran besedila) vašega načina oskrbe čebel v spomladanskem času na e-naslov simon.golob@czs.si najkasneje do 15.1.2021. Najboljše tehnologije oskrbe čebele bodo predstavljene v reviji Slovenski čebelar, na spletni strani ČZS ter na sejmu ApiSlovenija.  

Tako pri pri 1. in 2. točki je pogoj da je zadeva preizušena, torej v praksi uporabljena vsaj tri sezone. O izboru bo odločala komisija za tehnologijo čebelarjenja in varno hrano.  Več informacij lahko dobite na tel. št.: 030 604 015 ali na e-naslovu: simon.golob@czs.si.
 
Simon Golob, svetovalec za tehnologijo čebelarjenja pri JSSČ