Novi izobraževalni filmi na Interaktivnem svetovalcu

21.10.2020 9:01:49
Tehnologija
Večina čebelarjev se ukvarja s čebelarstvom zaradi pridelave čebeljih pridelkov, vendar je čebelarstvo veliko več kot samo pridelava le teh. Gre za zelo razvejano dejavnost in prav zaradi tega imajo čebelarji dobre možnosti za razvijanje podjetniških idej in za iskanje tržnih niš.
Uspeh čebelarjev in kakovost ter količina čebeljih pridelkov sta odvisna od številnih nepredvidljivih dejavnikov, izzivov in neznank, ki terjajo več čebelarjeve pozornosti, sposobnosti razumevanja, predvidevanja, pravilnega in pravočasnega odzivanja. Ključnega pomena za uspešno čebelarjenje pa je znanje.
Da bi pridobili čin več zanja, smo za vas pripravili  kratke izobraževalne filme:
- Krmljenje čebeljih družin
- Uporaba testnega vložka
- Uporaba čebelarske tehtnice
- Uporaba sladkornega testa

Ti in ostali strokovni filmi so dostopni  videoteki na povezavi :  https://vimeo.com/user104873822

V Javno svetovalni službi v čebelarstvu se zavedamo, da so ustrezna znanja in veščine ključna orodja za uspešno čebelarjenje. Zato vam ponujamo širok nabor izobraževalnih tečajev na različnih področjih, ki so jih pripravili naši svetovalci z namenom, da vam pomagajo  da postanete v čebelarstvu uspešnejši in učinkovitejši.  Ti so dostopni na povezavi : http://czs.si/interaktivni-svetovalec/   . Za dostop se morate registrirati.

Vlado Auguštin