Koliko čebelarja stane kozarec medu?

06.04.2021 10:49:30
Izobraževanje
Vas zanima koliko vas stane kg pridelanega medu?
Vabimo vas, da se udeležite ponovitve webinarja Izračunavanje lastne cene. Webinar bo potekal v četrtek, 8.4.2021 ob 9. uri.
Predavanje s praktičnim prikazom izračuna je namenjeno vsem čebelarjem, ki si želijo spoznati kako spremljati finančno poslovanje čebelarstva, kako izračunati lastno ceno v čebelarstvu, s katerimi stroški se srečujemo, kako se obračunava amortizacija, kako oblikovati prodajno ceno in kako na enostaven način izračunati ali poslujemo z dobičkom ali izgubo. Vsi udeleženci boste prejeli tudi gradivo z osnovo za izračun v Excellu.
Spremljanje finančnega poslovanja je nujno potrebno v vsakem podjetju, na kmetiji, v čebelarstvu kot tudi v domačem gospodinjstvu saj se nam kaj hitro naredi, da stroškov ne obvladujemo več in zabredemo v dolgove. Čeprav večinoma čebelarji ne potrebujejo vodenja knjig, saj sistem omogoča prodajo čebeljih pridelkov na podlagi pavšalne obdavčitve, pa je vseeno priporočljivo, da znamo spremljati finančno poslovanje in na podlagi tega načrtovati investicije in nadaljnje delo v čebelarstvu. Predavanje je primerno tako za ljubiteljske čebelarje, kot tiste, ki jim čebelarstvo predstavlja pomemben del dohodka.
Webinar in delavnico bo vodila Tanja Magdič, svetovalka specialistka za ekonomiko čebelarstva.
Na webinar se prijavite na povezavi: https://forms.gle/LL2fCbAxwM1DpALC8

Tanja Magdič, svetovalka za ekonomiko čebelarstva