Občina Kozje deli drevesa že od leta 2011

26.10.2020 7:22:47

Občina Kozje od leta 2011 dalje podari vsakemu novorojenčku poleg denarne nagrade in personalizirane brisače še sadiko visokodebelnega drevesa iz Kozjanskega parka.
Ob koncu koledarskega leta, v času, ki je najbolj primeren za saditev sadnega drevja, povabi županja družine z novorojenci na srečanje, kjer se spozna z novimi občani in jim ob tej priložnosti tudi izroči darilo.
Sadike dreves oblečemo v juto in namestimo velike mašnice, za deklice roza in za fantke modre. Skupaj s sadiko prejmejo novorojenci tudi listino, s katero jim želimo, da bi z drevesom skupaj rastla in dozorevala.
Srečanje je v veliki dvorani, kjer je med stoli dovolj prostora za vozičke in za igrače, ki jih imajo s sabo taveliki sorojenci. V sodelovanju z osnovno šolo pripravimo kratek program, v katerem nemalokrat sodelujejo tudi otroci iz občinstva, ki jim je na tem dogodku dovoljeno, da hodijo po prostoru in so glasni. Srečanja se udeležita tudi ravnatelja OŠ Kozje in OŠ Lesično ter vodja Vrtca Kozje, saj je to čudovita možnost za prvo spoznavanje z otroci, ki bodo kmalu vstopili v hiše učenosti.

Avtor fotografij v prilogi je Občina Kozje.

Fotografije