Pohodniki dobrodelnega Glavarjevega pohoda prispeli na cilj

11.09.2021 19:09:29
Tajništvo
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo letos ponovno izpeljali dobrodelni pohod. V sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije zbiramo sredstva za podporo čebelarjem na invalidskih vozičkih.
Pohod je tokrat potekal od 10. do 11. septembra po poteh Petra Pavla Glavarja, saj letos mineva 300 let od njegovega rojstva. V ta namen smo prehodili kar 77 km, pot pa potekala Komende, kjer je odraščal in deloval, do Lanšpreža, kjer je pokopan. Tudi tokrat je na pohodu sodeloval Boštjan Noč, predsednik ČZS, ki je pot skupaj z do 50 pohodniki prehodil v celoti. Začetek pohoda v Komendi so simbolično pričeli invalidi na invalidskih vozičkih.
Pohodniki, ki so se odpravili iz Komende proti Lanšprežu so prehodili preko 70 km. Pot je ponoči potekala po trasi Dole-Janče-Leskovec-Višnja Gora. Ob poti so nas sprejeli na Jančah podpredsednik ČZS Marko Alauf s pohodniki, v Velikem Trebeljevu nas je pričakal predsednik čebelarskega društva Ljubljana Moste Polje Tomaž Svete, pred Hišo kranjske čebele v Višnji Gori nas je pričakal župan Ivančne Gorice Dušan Strnad, kjer smo se v zgodnjih urah okrepčali s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Pot nas je nato vodila do občine Trebnje, kjer nas je sprejelo čebelarsko društvo Trebnje in pohodniki.
Oddahnili in okrepčali smo se z  malico in kavo. Zaključek pohoda je bil na gradu Lanšprež, kjer nas je pričakal župan občine Mirna Dušan Skerbiš. Pohodnike je pričakala tudi pogostitev, in vsak udeleženec pohoda je prejel  zahvalo za sodelovanje.
Skozi celotni pohod se nam je pridružilo preko 100 pohodnikov in podpornikov, ki so z nami prehodili celo ali del poti dobrodelnega pohoda.
Tonski posnetek izjave Boštjana Noča, predsednika ČZS ob prihodu v cilj se nahaja v prilogi spodaj.
Tonski posnetek izjave Ines Zajc Žunič, organizatorke pohoda iz ČZS se nahaja v prilogi spodaj.
Vsi sodelujoči so na pohodu in na zaključni prireditvi prejeli vrečko s semeni medovitih rastlin podjetja HOFER Slovenija ter poskusili srečo s srečko čebelarka, ki so jo lahko kupili na zaključku pohoda pri srečomobilu Loterije Slovenije.

TUDI VI ŠE LAHKO POMAGATE …
Sredstva se zbirajo na TRR ČZS: SI56 03186-1002214727
SKLIC: 10092021, namen Glavarjev pohod.

Do sedaj smo zbrali že več kot 8000,00 EUR, donirate pa lahko še do sobote, 18. 9. 2021.
Hvala vsem, ki ste se nam pridružili in z nami prehodili celotno pot ali vsaj delček poti. Saj vsak korak šteje!
Čebelarska zveza Slovenije