Dobrodelni Glavarjev pohod 2021 - pohodniki v Dolu pri Ljubljani

10.09.2021 23:09:26
Tajništvo
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se odločili letos ponovno izpeljati dobrodelni pohod. V sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije zbiramo sredstva za podporo čebelarjem na invalidskih vozičkih.
Pohod tokrat poteka 10. in 11. septembra po poteh Petra Pavla Glavarja, saj letos mineva 300 let od njegovega rojstva. V ta namen bomo prehodili kar 77 km, pot pa potekala Komende, kjer je odraščal in deloval, do Lanšpreža, kjer je pokopan. Tudi tokrat na pohodu sodeluje Boštjan Noč, predsednik ČZS, ki bo skušal pot skupaj z do 50 pohodniki prehoditi v celoti. Začetek pohoda v Komendi so simbolično pričeli invalidi na invalidskih vozičkih.
Med samo potjo, skozi ves dan so se pridruževali številni pohodniki, ki so prehodili vsak delček poti, po svojih zmožnostih. Podporniki pohoda pa so sprejemali pohodnike ob poti.
V večernih urah so pohodniki prispeli na Rajhovo domačijo v Dolu pri Ljubljani. Sprejel jih je župan občine Dol pri Ljubljani Željko Savič in čebelarji ČD Dolsko, možno pa si je bilo ogledati tudi apiterapevtski čebelnjak, ki je v izgradnji v okviru skupnega projekta ČZS in občine Dol pri Ljubljani. Pohodniki so se okrepili s toplo malico, saj jih čaka nočni pohod na Janče, ki je predvidoma najbolj strm del poti.
Vsi sodelujoči na pohodu in na zaključni prireditvi bodo prejeli vrečko s semeni medovitih rastlin podjetja HOFER Slovenija ter poskusili srečo s srečko čebelarka, ki jo boste lahko kupili na zaključku pohoda pri srečomobilu Loterije Slovenije.
Vse pohodnike vabimo, da se nam pridružite še v soboto. Ni pomembno koliko boste prehodili z nami, pomemben je namen. Pridružite se nam vsaj delček poti, saj vsak km šteje.

TUDI VI ŠE LAHKO POMAGATE …
Sredstva se zbirajo na  TRR ČZS: SI56 03186-1002214727
SKLIC: 10092021, namen Glavarjev pohod.

Ogled posnetkov iz poti si lahko ogledate na FB strani Čebelarske zveze Slovenije.
Čebelarska zveza Slovenije