Dobrodelni Glavarjev pohod 2021

10.09.2021 17:36:00
Tajništvo
Na Čebelarski zvezi Slovenije (ČZS) smo se odločili letos ponovno izpeljati dobrodelni pohod. Pohod ima dobrodelno noto. V sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije zbiramo sredstva za podporo čebelarjem na invalidskih vozičkih. Pohod bo tokrat potekal po poteh Petra Pavla Glavarja, saj letos mineva 300 let od njegovega rojstva. V ta namen bomo prehodili kar 77 km, pot pa bo potekala Komende, kjer je odraščal in deloval, do Lanšpreža, kjer je pokopan. Tudi tokrat bo na pohodu sodeloval Boštjan Noč, predsednik ČZS, ki bo skušal pot prehoditi v celoti. Začetek pohoda v Komendi bodo simbolično pričeli invalidi na invalidskih vozičkih.
Na začetku poti v Komendi je Boštjana Noča in do 50 pohodnikov sprejel župan Občine Komenda Stanislav Poglajen s pozdravom vzpodbude in željo po čim manj žuljev. Udeleženci pohoda so prejeli vrečko semen medovitih dišavnic, ki so prispevek podjetja HOFER Slovenija, s katerim dolgoročno sodelujemo na področju ohranitve čebel in zavedanja njihove pomembnosti. Predstavniki podjetja so na startu pohoda pred občino Komenda predali tudi donacijo v vrednosti 2000,00 EUR. V času objave tega poročila se pohodniki že nahajajo na poti Mengeš-Domžale, pridružilo se jim bo čebelarsko društvo Domžale, nato pa bo pot peljala proti Dolu na Rajhovo domačijo, kjer bo pohodnike sprejel župan občine Dol pri Ljubljani Željko Savič ter čebelarji ČD Dolsko. Med samo potjo, se bodo skozi ves dan pohodu pridružili številni pohodniki, ki bodo prehodili vsak delček poti, po svojih zmožnostih. Podporniki pohoda pa bodo sprejeli pohodnike ob poti.
Vsi sodelujoči na pohodu in na zaključni prireditvi bodo prejeli vrečko s semeni medovitih rastlin podjetja Hofer. Ter poskusili srečo s srečko čebelarka, ki jo boste lahko kupili na zaključku pohoda pri srečomobilu Loterije Slovenije.
Vse pohodnike vabimo, da se nam pridružite. Ni pomembno koliko boste prehodili z nami, pomemben je namen. Pridružite se nam vsaj delček poti, saj vsak km šteje.

TUDI VI ŠE LAHKO POMAGATE …
Sredstva se zbirajo na  TRR ČZS: SI56 03186-1002214727
SKLIC: 10092021, namen Glavarjev pohod.

Ogled posnetkov iz poti si lahko ogledate na FB strani Čebelarske zveze Slovenije.
Čebelarska zveza Slovenije