Festival čebelarske pesmi je odmeval v idiličnem okolju čebelarskega centra.

06.09.2021 13:46:47
Tajništvo
Festival čebelarske pesmi je odmeval v idiličnem okolju čebelarskega centra.
 
V petek 03. septembra 2021 se je v idiličnem okolju čebelarskega centra odvijal že 5. festival čebelarske pesmi. Pevci so še enkrat dokazali, da pesem združuje in povezuje, saj se je na festival prijavilo kar 9 pevskih skupin iz širne Slovenije.
Želja mnogih nastopajočih, ki jim manjka ne samo vaj, ampak tudi nastopov ter druženja je bila, da se festival organizira na prostem v idiličnem okolju čebelarskega centra Slovenije . Vreme nam je šlo na roko. Pevci in pevke so vrhunsko opravili svoje delo in pripravili odlično vzdušje ter večer obogatili z različnim repertoarjem pesmi. Še predno pa je pesem zazvenela, sta festival otvorila predsednik ČZS Slovenije Boštjan Noč in podpredsednik ČZS Marko Alauf.

Namen festivala ostaja ohranjati tradicijo zborovskega petja in spodbujati k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa spodbujati  k pisanju novih.
Tokrat na festivalu čebelarskih pesmi Pod zvezdami so zapeli: Moški pevski zbor Janko Kersnik Lukovica, ženski pevski zbor Večernica, društvo Skrinca, dramsko pevska skupina Zarja, ženski pevski zbor Vesele kmetice, mešani pevski zbor Društva upokojencev za Selško dolino, ljudske pevke Predice, ženski pevski zbor DU Rožna dolina ter moški komorni zbor Čebelarske zveze Slovenije.
Pred podelitvijo priznanj je predsednik ČZS zbranim pevcem in pevkam dejal, da ima vedno kakšno noro idejo, zato je  povabil pevce Moškega komornega zbora ČZS, da zapojejo Slakovega Čebelarja, ostali pa po svojih močeh, oziroma glasu sodelujejo.  Slakov čebelar je zazvenel v vsej svoji veličini.
Večer smo obogatili tudi z medeno kulinariko, saj je Gostišče pri čebelici pripravilo ˝palačinko velikanko˝ in jo posladkalo z medenim nadevom.
Pevci in pevke so se poslovili z željo da se naslednje leto ponovno srečamo že na 6. festivalu čebelarske pesmi.
 
Babara Dimc, tajnik