Namaz iz sončničnih jedrc
02.10.2017 9:22:26
SESTAVINE
100 g sončničnih semen, 2 stroka česna, 1 manjša čebula, ščepec soli, listi peteršilja, sezamova pasta ali sezamovo seme, ena limona.
PRIPRAVA
Sončnična semena zmeljemo v mlinčku, dodamo česen, eno manjšo čebulo, ščepec soli, peteršilj, mleto sezamovo seme ali sezamovo pasto (lahko tudi oboje) in limonin sok po okusu. S paličnim mešalnikom vse sestavine zmešamo, prestavimo maso v shranjevalno posodo, jo zapremo s pokrovom in postavimo v hladilnik. Uporabimo kot namaz na polnovreden pirin, ajdov ali sončnični kruh (lahko tudi na prepečenec) in zgoraj okrasimo z rezinami ali koščki zelenjave. Namaz shranjen v hladilniku ostane svež dva do tri dni.
Avtorica recepta: Anamarija Ačko
Zadnje novice