Pustni krofki z medom in čokolado

03.02.2020 17:39:18
Za letošnje zimske in pustne dni sem za vas pripravila malo drugačen recept za krofe. Pustni krofki z medom in čokolado so krofi, pripravljeni v pečici (ne ocvrti), iz rahlega biskvitnega testa (niso kvašeni). Priprava je zato še preprostejša, pustni krofki pa so rahli, slastnega medenega okusa in obliti z vašo najljubšo čokolado.
 
SESTAVINE
2 jajci, 90 g sladkorja, 1 žlička vaniljevega izvlečka, ščepec soli, 130 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 115 g masla, 1 zvrhana žlica (40 do 50 g) medu.
Prelivi in posipi: čokolade po izbiri (bela, mlečna, temna, Ruby), grobo nasekljani lešniki, kokosov čips, nasekljane pistacije, čokoladne mrvice.
 
PRIPRAVA
Maslo
Stalimo maslo in med. Jajca stepemo in postopoma dodajamo sladkor. Mešamo, da masa naraste. V drugi posodi zmešamo sol, moko, pecilni prašek in vse skupaj presejemo v maso. Dodamo še vaniljo in premešamo. Vmešamo staljeno maslo in med v maso. Maso damo v hladilnik za vsaj eno uro. Posodo pokrijemo s folijo za živila. Pripravimo pekače – če nimamo silikonskih, jih premažemo s staljenim maslom in pomokamo. Pri silikonskih to ni treba. S servirno vrečko nabrizgamo maso. Pečemo od 14 do 16 minut pri 180 °C. Krofki so pečeni, ko so ob robu rahlo rjavi, če se jih dotaknemo, pa so prožni. Počakamo, da se malo ohladijo, nato jih vzamemo iz pekača. Stalimo čokolado. Krofe pomočimo v čokolado in potresemo s posipi (kokosov čips, lešnikov krokant, čokoladne mrvice, pistacija …). Pustni krofki z medom in čokolado so nared. Njami!
 
Avtorica recepta: Manca Rudolf
Foto: Metod Rudolf