VR ČEBELNJAK "SPOZNAVAM ČEBELARSTVO" na ČZS

17.02.2021 18:27:31
Predsednik
Od 2. marca dalje VR ČEBELNJAK "SPOZNAVAM ČEBELARSTVO" na ČZS - VR ČEBELNJAK je postavljen v delu gostišča Pri čebelici, preizkus aplikacije in ogled le te bo na voljo vsem brezplačno!
Na Čebelarski zvezi Sloveniji skupaj s podjetjem Almedia in Šolskim centrom Celje že 2 leti razvijamo aplikacijo v navidezni resnično »Čebelarjenje VR / Beekeeping VR«. Gre za edinstven projekt tako v Sloveniji kot v svetu. Razvoj tega projekta ni nikoli končan, a ponosni smo, da je že v fazi uporabe.
Na sedežu ČZS smo vzpostavili poseben prostor, poimenovan VR ČEBELNJAK »SPOZNAVAM ČEBELARSTVO«, v katerem bodo obiskovalci lahko preizkusili omenjeno aplikacijo. Uradno otvoritev s prerezom traku bo 2. marca ob 10h izvedla županja občine Lukovica, ga. Olga Vrankar.
Še nekaj o aplikaciji:
Z aplikacijo v navidezni resničnosti z imenom »Čebelarjenje VR / Beekeeping VR« boste dobili vpogled v čebelnjak in čebelji panj ter delo s čebeljo družino. Sprehodili se boste po čebelnjaku in si prostor ogledali v 360 – stopinjski tehniki. Premikali boste pripomočke, ki jih potrebujete pri delu s čebeljo družino, odpirali čebelji panj in rokovali s sati, na katerih so čebele, pri tem pa vas bo spremljalo in pomirjalo njihovo brenčanje.