Rožman Janko - Bloudkova plaketa za življenjsko delo v športu

12.02.2021 22:41:55
Predsednik
Bivši član UO ČZS in bivši predsednik Čebelarske zveze društev Pomurja Janko Rožman je dobil Bloudkovo plaketo. V svojem imenu in imenu ČZS čestitke. 
 
Rožman Janko - za življenjsko delo v športu
Janko Rožman iz Bakovcev - Za življenjsko delo v športu, predlagatelji Branko Barič, podpredsednik Partizan Bakovci dtv, Dejan Crnjek, predsednik Športne unije Slovenije, Jožica Lukač, ravnateljica OŠ Bakovci.
 
"Janko Rožman je zadolžen za uspešno, pestro in kakovostno šolsko ter rekreativno športno dejavnost v pomurskem in tudi širšem, mednarodnem prostoru. V svojem 60-letnem delu je pustil sledi v ogromno športnih zvrsteh: kot učitelj telesne vzgoje na več osnovnih šolah, izvedel je prvo šolsko prvenstvo v hokeju na travi, prvo v Sloveniji, bil je organizator pokala OŠ v rokometu, nogometu in teku na Goričkem, med poletnimi počitnicami je izvajal tečaje smučanja na travnikih, organiziral šole v naravi, izvajal ligaška tekmovanja med razredi v igrah, atletiki in gimnastiki, bil je pobudnik novogradnje igrišč za odbojko, košarko, rokomet, igralec NK in trener ŽRK Grad, mentor v društvu invalidov na vadbah in tudi trener pomurskih paraplegikov na vadbah. Opravljal je pomembne funkcije v številnih strokovnih organizacijah, organiziral vaške kmečke igre in štafete, tek mladosti ... Janko je aktiven še danes, saj vodi vadbo za upokojence," je bilo zapisano v obrazložitvi.
https://www.pomurec.com/vsebina/61411/Gider_in_Rozman_prejemnika_Bloudkove_plakete
https://www.gov.si/novice/2021-02-12-stiri-bloudkova-nagrade-in-dvanajst-bloudkovih-plaket-najboljsim-sportnicam-in-sportnikom-v-letu-2020/


Boštjan Noč, predsednik ČZS