Nagrajeni zborčki in skupine

01.02.2019 12:45:03
Ekonomika
Tudi v letu 2018 ste se šole in vrtci izkazali in pesem Ansambla Lojzeta Slaka, Čebelar, je odmevala praktično na vsakem koraku, kar nekaj pa vas je pripravilo tudi predstavo na temo čebel. Na Čebelarski zvezi Slovenije smo, kot smo vam obljubili, izmed vseh prijav in objavljenih posnetkov, izžrebali 15 sodelujočih šol oz. vrtcev, prijavljenih skupin, katerim podarjamo obisk čebelarskih turizmov za 50 oseb. Čebelarski turizmi so tudi odlična priložnost za organizacijo in izvedbo naravoslovnega dne, zato vabimo tudi ostale, da obiščete katerega od čebelarskih turizmov (seznam ponudnikov najdete na www.apiturizem.si ) in predstavite otrokov to nepogrešljivo žuželko na malo drugačen način.
Kdo je srečni nagrajenec si lahko pogledate v prilogi sporočila, kjer boste zasledili tudi ponudnike, ki so prispevali nagrado. Vsem izžrebanim čestitamo in želimo prijetno ekskurzijo! Vsem izžrebanim skupinam bomo tudi posredovali navodila za prijavo in koriščenje nagrade.
Za vse tiste, ki niste med srečnimi nagrajenci, pa ni še nič izgubljenega. Za enega od obiskov na čebelarskem turizmu, se lahko potegujete tudi z izdelavo skupinske pustne maske. Kot smo vas že obvestili, vas vabimo k sodelovanju in izdelavi skupinske pustne maske na temo čebel in drugih opraševalcev s poudarkom na naši sivi kranjski čebeli.
Sodelujete lahko tako, da nam posredujete fotografije izdelanih mask iz pustnega karnevala, ki se ga boste udeležili, bodisi na lokalnem območju, v šoli ali vrtcu ali pa se udeležite prvega čebeljega pustnega karnevala. Prvi čebelji pustni karneval v letu 2019 bo gostila Občina Litija. Litijski karneval je eden najstarejših v Sloveniji. Zadnja leta ga obišče več kot 10.000 obiskovalcev. Znan je po kreativnosti karnevalskih skupin, ki bodo naslednje leto upodobile tudi temo  Kranjske sivke.  Spomnimo: Litija je tudi mesto prve velike uspešne ekološke pravde v Sloveniji: zaradi pomora čebel so leta 1922 zaprli tamkajšnjo topilnico kovin. Tradicionalna pustna povorka, katere del bo tudi čebelji pustni karneval, bo potekala v soboto, 2.3.2019 ob 15.uri. Podrobnosti glede sodelovanja na karnevalu najdete na naši spletni strani na: http://www.czs.si/objave_podrobno_czs/9851 .
Izmed vseh, ki boste sodelovali in nam posredovali fotografije skupinskih mask, pa bomo izžrebali 15 skupin, ki bodo za nagrado prejele brezplačni obisk enega od čebelarskih muzejev ali ogled čebelarstva na enem od čebelarskih turizmov za skupino 50 oseb.
Sodelovanje na pustni povorki pomeni priložnost za druženje, spodbujanje kreativnosti in popestritev večerov z izdelavo skupinskih mask. Je tudi priložnost za učenje, timsko delo in seznanjanje o čebelah in na drugi strani priložnost za spoznavanje pustnih običajev.
Veselimo se vašega sodelovanja!