Čebelji pustni karneval 2019 v Litiji

12.12.2018 21:38:07
Tajništvo

Čebelji pustni karneval 2019 v Litiji

Na podlagi prejetega interesa za soorganizacijo Čebeljega pustnega karnevala smo na ČZS izbrali lokacije za soorganizacijo v naslednjih letih in sicer v letu 2019 Občino Litija, v letu 2020 Občino Bled in v letu 2021 Občino Kidričevo.

Prvi čebelji pustni karneval v letu 2019 bo tako gostila Občina Litija. Rdeča nit tradicionalnega pustnega karnevala v Litiji, ki ga obišče več kot 10.000 obiskovalcev, bo Čebelarska pravda. ...
Čebelji pustni karneval za čebelarje pomeni novo priložnost za promocijo in prepoznavnosti pomena čebel, osveščenost o pomenu naše kranjske sivke in njenih slastnih pridelkov. Čebelarska društva lahko s svojimi aktivnostmi pripomoremo k še večji odmevnosti in promociji karnevala in s tem čebelarstva. S strani ČZS smo na šole in vrtce že poslali pobudo, da izdelajo skupinske pustne maske in jih povabili na čebelji pustni karneval v Litijo. K sodelovanju vabimo tudi skupine čebelarjev, čebelarskih društev, ki lahko zorganizirate skupine na svojem območju, ki bi bile pripravljene sodelovati na prvem čebeljem pustnem karnevalu. Vabimo vas, da se povežete z vrtci, šolami, drugimi društvi, skupinami ipd. in jih povabite, da se vam pridružijo. Interes za sodelovanje s skupinsko masko na temo čebel prosim sporočite na e-naslov tanja.magdic@czs.si in prejeli boste nadaljnja navodila glede prijave.
Sodelovanje na pustni povorki pomeni priložnost za druženje in popestritev večerov z izdelavo skupinskih mask izven čebelarske sezone ter odlično promocijo našega čebelarstva. Izkoristimo jo in se v čim večjem številu udeležimo povorke!
Tanja Magdič, svetovalka za ekonomiko pri JSSČ