Čebelarska maša v Stični

04.12.2018 8:29:33
Tajništvo
7. čebelarska maša v stiški baziliki
 
Na včerajšnjo prvo Adventno nedeljo je minilo že sedem let, odkar so se stiški čebelarji odločili, da zaključijo čebelarsko leto s sveto mašo v čast čebelarskemu zavetniku sv. Ambrožu. Svete maše v baziliki Žalostne matere božje v Stični, se je udeležil tudi župan Dušan Strnad s soprogo.
 
Maša se je začela s povorko praporščakov in čebelarjev, ki jo je daroval p. Maksimiljan. V povorki so sodelovali člani čebelarskih društev Stične, Krke in Zagradca, Grosuplja ter Regijske čebelarske zveze Petra Pavla Glavarja. Zavetnika čebel sv. Ambroža so prosili za zdravje čebel in dobro letino v prihodnjem letu, še posebej pa je bila maša posvečena vsem pokojnim čebelarjem. Kot je v uvodu v mašo povedal pater Avguštin in član ČD Stična, je letošnje leto še posebej zaznamovano z razglasitvijo Svetovnega dne čebel, ki smo ga v občini Ivančna Gorica s postavitvijo učnega čebelnjaka in obeležja Kranjski čebeli, slovesno praznovai tudi v Višnji Gori.
 
Po končani maši so čebelarke in čebelarji pred cerkvijo pripravili pogostitev za vse farane, na kateri ni manjkalo medenih dobrot in medene kapljice.
 
Naj medi!
 
 
                                                                                                          Gašper Stopar

 

Fotografije