Reportaža iz dneva shem kakovosti na Net TV

27.11.2018 9:37:01
Ekonomika
Paleta pestrih okusov Slovenskega medu, Kočevskega gozdnega medu in Kraškega medu je v četrtek, 16.11.2018 na dnevu shem kakovosti ob dnevu slovenske hrane pričarala medeno kulinarično doživetje za več kot 150 obiskovalcev. Udeleženci so na posvetu spoznali priložnosti, ki jih čebelarjem ponuja možnost vključevanja v sheme kakovosti in dobre prakse trženja medu iz shem kakovosti. V prvem delu strokovnega posveta smo predstavili kako pridobiti certifikat in pomen certifikata za čebelarje, dolžnosti čebelarja za varno in kakovostno pridelavo medu. Sledila je strokovna razprava o povezovanju z namenom skupnega nastopa na trgu. Strokovnemu delu je sledila novinarska konferenca s kosilom sestavljenim iz zaščitenih kmetijskih pridelkov in predstavitvijo široke možnosti uporabe bogastva arom medu v kulinariki.
Reportažo iz posveta si lahko pogledate v oddaji Narava zdravi na NET TV  od 31. minute dalje.

Tanja Magdič, vodja projekta