Sodelovanje Čebelarske zveze Slovenije, JSSČ na sejmu Narava – zdravje

26.11.2018 18:20:44
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, JSSČ se bo predstavila na sejmu Narava – zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki bo potekal od 29. novembra do 2. decembra 2018. Stojnico ČZS, JSSČ boste našli v hali A2 ob glavni hojnici. Poskrbeli bomo, da bo bogato obložena s pekovskim pecivom iz semen sončnic in žit ter sveže pečenimi medenjaki.
 
Poskrbeli smo tudi za bogat spremljevalni program za otroke. Otrokom bomo približali svet čebelarstva in jih povabili k sodelovanju v kvizu. Nagradili jih bomo s tatoojem kranjske sivke, s pokušino medu in medenjakov, delavnico izdelave svečk iz čebeljega voska, pobarvanko,… Otroci se bodo s pomočjo atraktivnih virtualnih očal postavili v vlogo čebele in si ogledali svet skozi njihove oči.  Tako jim bomo  pričarali nepozabno doživetje in jih približali svet čebel na kar se da avtentičen način.
 
Za obiskovalce sejma pa bodo na voljo zanimiva predavanja. V petek 30. novembra ob 16.00 uri bo na odprtem odru predavala mag. Andreja Kandolf Borovšak, specialistka za varno hrano pri ČZS, Moč narave - o čebeljih pridelkih, z delavnico okušanja medu. Ob 17.00 pa bo razglasitev natečaja za najlepšo fotografijo sončnic. Ob 17.15 pa bo doc. dr. Darja Kocjan Ačko iz Biotehniške fakultete predstavila uporabo sončnic v prehrani.
 
V soboto 1. decembra ob 14.30 pa bo ravno tako na odprtem odru predavanje ga. Simone Šlegel.  Predstavila bo blagodejne učinke masaže z medom, sledil bo tudi praktičen prikaz masaže na odru in na stojici ČZS, JSSČ.
 
Na razstavnem prostoru se bodo predstavile tudi evropske sheme kakovosti medu: Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kočevski gozdni med in Kraški med.
Vljudno vabljeni na obisk stojnice in zanimivih predavanj z delavnicami!