Namerna zastrupitev čebel

20.09.2018 12:25:29
Tajništvo
Neznanec je v Tivoliju namerno zastrupil dve čebelji družini, je na Facebooku sporočil lastnik čebelnjaka Damir Škraban, ki pošilja kratek opis dogodka:
 
Danes sem bil pri čebelah in sem opazil na pokrivni deski dveh panjev bel prah. V notranjosti panja je bilo belega prahu še veliko več. Na betonskem podstavku stojišča je pa bila posodica insekticida. Po pregledu teh dveh čebeljih družin sem videl, da v panju ni preživelih čebel. Vse so umrle in ležale v debeli plasti na dnu panja. Poklical se policijo. Prišla je patrulja in naredila zapisnik. Pridružil se je še kriminalist, ki je poslikal panja, ter vzel dokazno gradivo.
 To ni bilo dejanje kakšne pijane mladine. Nekdo je to dejanje planiral. Nabavil je insekticid, zelo verjetno v torek ponoči prišel do stojišča,  ga natresel v panja in posodico z insekticidom demonstrativno pustil na najbolj vidnem mestu pri panjih. Za tem je moral biti nek namen. 
 Policija je naredila zapisnik, poslikala kraj dogodka, vzela posodico z insekticidom in vzorec umorjenih čebel. Mogoče bodo na posodici našli kak prstni odtis. Je pa malo verjetno, da bodo našli storilca.

 
Človeška hudobija res nima meja, le kaj so krive čebele ?
 
 

Fotografije