90 obletnica uspešnega delovanja Čebelarskega društva Mlinšek Velenje

19.09.2018 8:27:19
Tajništvo
V petek 14.septembra 2018 s pričetkom ob 16.30 uri, je v Vili Bianci v Velenju, potekala osrednja prireditev v počastitev 90 obletnice uspešnega delovanja Čebelarskega društva Mlinšek Velenje.
 
V začetku prireditve je zbrane najprej nagovoril predsednik društva Miran Glinšek. Glinšek je vse lepo pozdravil in predstavil častitljivih 90 let delovanja ČD Mlinšek. Poudaril je, da  čebelarsko društvo že 90 let uspešno združuje čebelarje iz velenjske občine in skrbi za promocijo in razvoj čebelarstva.
 
Za predsednikom društva je dobil besedo podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Janez Vencelj. V nagovoru je vse prisotne pozdravil v imenu ČZS, predsednika Boštjana Noča in v svojem imenu. Po pozdravu je govoril o pomenu čebel ter o organiziranosti in dejavnosti slovenskih čebelarjev. Poudaril je, da je v dobri organiziranosti in slogi moč in da smo slovenski čebelarji in čebelarke upravičeno ponosni, da smo del te uspešne zgodbe. Čebelarkam in čebelarjem je tudi čestital za 90 let uspešnega delovanja. Zahvalil se jim je tudi za njihov prispevek k razvoju čebelarstva. Zahvalil se je tudi prisotnemu županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču za njegovo podporo in podporo občine.
 
Prisotne je nagovoril tudi župan mestne občine Velenje Bojan Kontič. Po uvodnem pozdravu je čestital ČD Mlinšek za 90 let uspešnega delovanja in se zahvalil za dobro sodelovanje. Poudaril je, da jim bo občina vedno stala ob strani in pomagala po svojim močeh. Trenutno imajo v planu, da skupaj z društvom realizirajo učno pot na območju med Velenjskim in Šoštanjskim jezerom in postavijo mestni čebelnjak, ki bo čebelarsko dejavnost predstavil turistom in ostalim obiskovalcem. Pohvalil je vse slovenske čebelarje in čebelarke za dobro organiziranost in delovanje. Čestital je za uspešno akcijo, da je 20.maj postal svetovni dan čebel.
 
Prireditev so na humorističen način povezovali trije simpatični velenjski škratje.
Prireditev so s svojo prisotnostjo popestrili tudi praporščaki s prapori.
V sklopu 90.obletnice ČD je bilo tudi predavanje o apiterapiji in medenih pijačah v izvedbi predavateljev Janeza Hočevarja, Matjaža Pogačnika in Franca Čanča.
Na prireditvi je bil predstavljen tudi obširen zbornik ob 90 let delovanja društva. Zbornik  velikosti A4 formata, obsega 112 strani.
Sledila je pogostitev in druženje.
 
Foto: J.Grošl
 
Janez Vencelj

Fotografije