Obisk mednarodne komisije za gastronomijo na ČZS

20.07.2018 8:04:02
Tajništvo
v okviru kandidature za naziv Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021, smo včeraj na ČZS gostili člane strokovne komisije mednarodne platforme ERG (European Rregion of Gastronomy).
Strokovni komisiji, ki bo na podlagi obiska v Sloveniji odločala o dodelitvi zgoraj omenjenega naziva, smo predstavili izvedene projekte na področju čebelarstva v Sloveniji in tudi bodoče. Predstavili smo nekatere posebnosti slovenskega čebelarstva in vključevanje čebeljih izdelkov v inovativno in avtentično ponudbo hrane in vina.
Obiskovalcem smo v pokušino ponudili različne slovenske medove, medeno potico in penečo medico.
Člani komisije so bili nad videnim in slišanim navdušeni. Ob koncu so izrazili veliko možnost, da bo Slovenija s kandidaturo uspela.
Vsebina slovenske kandidature, si lahko ogledate TUKAJ.

dr. Peter Kozmus