Prispevek o sodelovanju z lokalno skupnostjo ČD Sevnica

13.06.2018 9:00:56
Tajništvo
Člani ČD Sevnica smo se v petek 1. junija udeležili dobrodelnega  dogodka Dan družine - pozdrav pomladi, ki ga tradicionalno organizira  Osnovna šola Savo Kladnik Sevnica. Cilj dogodka je zbiranje denarja, ki bo uporabljen za pomoč učencem iz socialno ogroženih družin, nadarjenim učencem ter financiranju dejavnosti za učence, ki se ne plačujejo iz javnih sredstev.
 
Ob tej priložnosti smov parku pred šolo razstavili raznovrstno čebelarsko opremo  in čebelje pridelke.  Člani društva smo obiskovalcem  z veseljem razlagali o življenju čebel,  čebeljih pridelkih in čebelarjevih opravilih. Del teh smo tudi prikazali. Najbolj je pritegnil opazovalni panj z živimi čebelami in matico.  Ob njem se je ustavilo zelo veliko otrok s starši, s katerimi so skupaj iskali matico in opazovali kako se polegajo mlade čebele. Kdor je želel, si je lahko iz satne osnove zvil svečko iz pravega čebeljega voska. Ob tej priložnosti so nam učenci 4. razredov podarili izvirno poslikane panjske končnice.
 
Popoldansko druženje je kar prehitro minilo. Domov smo odšli polni lepih vtisov. Obiskovalci o čebelah i njihovem življenju, čebelarji pa z optimizmom, ker smo pomagali pri zbiranju prispevkov za učence iz socialno ogroženih družin.
 
Tajnik ČD Sevnica Aleš Staroveški