Vabilo na svečano odkritje spominskega obeležja Kranjski čebeli

17.05.2018 20:11:59
Tajništvo
Na odkritju obeležja Kranjski čebeli 100-članska zasedba simfoničnega orkestra glasbenikov iz Občine Ivančna Gorica.
 
Občina Ivančna Gorica in Čebelarska zveza Slovenije vabita ob praznovanju prvega Svetovnega dne čebel na svečano odkritje spominskega obeležja Kranjski čebeli, ki bo potekalo v petek 18. maja, ob 19. uri, v starem mestnem jedru Višnje Gore. 

Prireditev bo spremljal bogat kulturni program s 100-članskim Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Grosuplje, ki bo posebej za to priložnost sestavljen iz Godalnega in Pihalnega orkestra Glasbene šole Grosuplje in Godalnega orkestra Kulturnega društva Stična. 

Ob izboru pestrega kulturnega programa boste prisluhnili Slakovemu Čebelarju, Avsenikovi Golici, Verdijevemu zboru sužnjev, Bizetovi Carmen in še marsikateri tej priložnosti primerno obarvani kompoziciji, kar pa naj do petka ostane presenečenje. Dogodek se bo odvijal pod taktirko kar treh prepoznavnih glasbenikov, katerih zasedbe so se prav za to priložnost združile, Špele Janša, Mitje Dragoliča in Polone Udovič. Sodelovanje tako številčne zasedbe glasbenikov je še en lep primer, kako svetovni dan čebel združuje.

Na odru se jim bodo pridružila še Mešana pevska zbora Zborallica in Zagradec, domačin Marko Vozelj in Godba Stična
 

Počastimo Svetovni dan čebel in obiščimo Višnjo Goro, kjer je dom Kranjske čebele.