Letos bo mesec maj prav poseben mesec, mesec praznovanja 1. svetovnega dne čebe

13.04.2018 11:16:27
Predsednik
Spoštovani,
Letos bo mesec maj prav poseben mesec, mesec praznovanja 1. svetovnega dne čebel. Po državi se že od aprila dalje odvijajo številne prireditve, povezane s čebelarstvom in v počastitev svetovnega dne čebel. Na čebelarskih domovih, čebelnjakih, občinah … marsikje že plapolajo čebelarske zastave in v maju jih bo še mnogo več. Lahko rečemo, da Slovenija že in še bo dihala po čebelarsko.
Organizator praznika nam sporoča, da je do danes prijavljenih na praznik 117 praporščakov in skoraj 2000 čebelarjev.
Zaradi napovedanih skoraj 1000 gostov od doma in tujine, Vas še enkrat naprošamo, da tisti, ki se še niste prijavili, to storite čim preje na naslov matjaz.pogacnik@sinkopa.si
Spoštovane čebelarke, cenjeni čebelarji!
Na tem mestu vse še enkrat vabim, da se v teh dneh udeležite čim več prireditev v podporo svetovnemu dnevu čebel, posebej pa vas vabim na Breznico, bodimo kot največji roj ponosnih čebelarjev, pokažimo Sloveniji in svetu, da je Slovenija domovina čebelarjev in da Slovenci živimo za čebele in s čebelami!
Spoštovane čebelarke in čebelarji, bodite ponosni nase in na svoje delo, čebelarstvo je posebno poslanstvo in slovenski čebelarji smo lahko upravičeno ponosni na delo, ki ga opravljamo. Čebelarstvo je poezija kmetijstva in slovensko je biti čebelar!

Boštjan Noč