Skrbimo za medeno prihodnost - ČZS in HOFER tudi letos združila moči

06.03.2018 11:07:39
Tajništvo
ČZS in podjetje HOFER že več let uspešno sodelujeta pri iniciativi Danes za jutri - Skrbimo za medeno prihodnost. Poleg raziskovalne in izobraževalne dejavnosti, ki ju izvajamo pri HOFERjevem čebelnjaku, nas podjetje podpira tudi pri izvedbi različnih promocijskih aktivnosti, s katerimi širšo javnost osveščamo o pomenu čebel.
 
Tudi v letošnjem letu, ko prvič praznujemo svetovni dan čebel, bo HOFER podprl nekaj naših večjih projektov. Na Državnem tekmovanju mladih čebelarjev bo za vsakega izmed okoli 700 tekmovalcev in mentorjev zagotovil medovito trajnico, najboljše pa nagradil še s praktično čebelarsko nagrado. S tem bomo med mladimi zagotovo širili zavest o pomenu sajenja medovitih rastlin in jih spodbudili k nadaljnjemu udejstvovanju na področju čebelarstva. Poleg tega bo HOFER podprl izvedbo Svetovne čebelarske konference o globalnih izzivih v čebelarstvu, ki bo potekala v maju.
 
Želja podjetja je tudi, da bi utrlo pot slovenskim čebeljim pridelkom na trgovske police in razširilo ponudbo le-teh v svojih poslovalnicah, zato smo pridelovalce že pred časom pozvali k sodelovanju in predstavitvi potencialnih izdelkov.
 
Veseli nas, da se podjetja vse bolj zavedajo pomena ohranjanja okolja in skrbi za čebele. Sodelovanje med ČZS in HOFERjem je zagotovo zgleden primer.
 

Fotografije