Predavanje o pridelavi matičnega mlečka

30.11.2017 8:26:41
Izobraževanje
Vabimo vas na predavanje o pridelavi matičnega mlečka – v Sloveniji malo poznanega in uporabljanega pa vendar zelo dragocenega čebeljega pridelka.
Apiterapija priporoča njegovo uporabo pri slabokrvnosti, diabetesu, arteriosklerozi, kronični bolezni pljuč, težavah z ledvicami, bolezni dihalnih poti, krvavitvah v želodcu, slabi telesni odpornosti, revmatskemu artritisu, težavah v klimakteriju, starostni oslabelosti, raku … Najboljše je uživati svež, čist matični mleček (1 gram), ki ga zajamemo z leseno žličko ali zobotrebcem in ga položimo pod jezik ter čakamo nekaj minut, da ga čim več vsrka vase ustna sluznica.
V Sloveniji ga prideluje le manjše število čebelarjev in tudi izobraževanja na to temo so redka. Zato nas veseli, da lahko napovemo predavanje čebelarja, ki profesionalno prideluje večje količine matičnega mlečka za prodajo na trgu g. MIHA METELKA iz Sevnice.
Predavanje bo potekalo v četrtek 21. decembra ob 17. uri v Čebelarskem centru Slovenije, Brdo pri Lukovici 8, Lukovica. Vljudno vabljeni, vstop prost! Informacije: 01/729 61 24.
ČZS