ČZS JSSČ na sejmu Narava - zdravje

16.10.2017 20:31:05
Ekonomika
Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu je sodelovala na sejmu Narava - zdravje in organizirala dogodek projekta "Kar sejemo, to žanjemo", ki je namenjen spodbujanju gojenja sončnic. Stojnica je bila vse dni trajanja sejma bogato obložena z dobrotami, ki so jih pripravile naslednje šole:
  • - Šolski center Šentjur
  • - Šola Grm Center biotehnike in turizma Novo mesto
  • - Biotehniški center Naklo
  • - Izobraževalni center Piramida Maribor
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali pri pripravljanju in predstavitvi dobrot iz semen sončnic in s tem opozorili obiskovalce o širokih možnostih uporabe sončnic. Zahvala velja tudi Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, ki je poskrbela za čudovit sončnični izgled naše stojnice. Žan Jerič in Janez Mervar, dijaka Grma centra biotehnike in turizma iz Novega mesta pa sta poskrbela za glasbeno obarvan dogodek in veselo dogajane na stojnici ČZS JSSČ, hvala mladima glasbenikoma.

Na razstavnem prostoru so se predstavile tudi evropske sheme kakovosti medu: Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Kočevski gozdni med in Kraški med.

V prilogi vam predstavljamo nekaj utrinkov s sejma in dogodka, v naslednjih dneh pa bomo objavili tudi povzetek razprave.

Nataša Klemenčič Štrukelj