ČD Solčava razvilo svoj prapor

09.08.2017 9:55:19
Tajništvo
5.8.2017 je v okviru prireditev ob prazniku Občine Solčava, bil tudi praznik ČD Anton Herle Solčava. Na prireditvenem prostoru v centru Solčave je, s pričetkom ob 19.00 uri, potekala slavnostna prireditev z razvitjem društvenega prapora.

Prireditev se je pričela s prihodom praporščakov. Sledilo je slavnostno razvitje prapora in blagoslov. Prapor je blagoslovil tam prisoten Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Po blagoslovitvi je sledilo bratenje razvitega prapora z ostalimi prisotnimi prapori.

Po slavnostnem razvitju prapora je vse prisotne pozdravila in nagovorila županja Občine Solčava ga. Katarina PRELESNIK, za njo pa predsednik ČD Antona Herle Solčava g. Ivan GOLOB.

Slavnostne prireditve sem se udeležil v imenu ČZS in po po pooblastilu predsednika ČZS Boštjana NOČA. Po nagovoru predsednika ČD Anton Herle Solčava sem vse prisotne pozdravil v imenu ČZS in njenega predsednika, jim čestital za razvitje prapora. Seznanil sem jih z aktualnimi zadevami, ki potekajo pod okriljem ČZS kot je svetovni dan čebel, apimondija, čebela kot ogrožena živalska vrsta, medeni zajtrk, izid knjige Brez čebel ni življenja, AGRA, o dejavnostih za večjo prepoznavnost čebel doma in v tujini, o pomembnosti čebele za obstoj življenja…
Vsem sem se tudi zahvalil za njihov trud pri ohranjanju čebele in za širjenje zavesti o pomembnosti čebel. Zahvalil sem se tudi županji Občine Solčava, za podporo lokalne skupnosti.

Pred koncem sta predstavnika Čebelarske zveze SAŠA, predsednik g. Ivan ČOPAR in podpredsednik g. Franjo PODRIŽNIK, zaslužnemu čebelarju g. Mirku KLEMENŠKU in čebelarki ga. Veri OŠEP, podelila Odlikovanje Antona Janše II. stopnje.

Prireditev so na izviren način povezovali Doroteja, Franci in Dejan. Bil je tudi pester kulturni program.

Prireditev je bila zelo dobro obiskana saj se je udeležilo skoraj polovica celotnega prebivalstva občine.

Po prireditvi je sledila pogostitev in prijetno druženje s klepetom.

Janez Vencelj, podpredsednik ČZS

         
Foto: Elizabeta Ercigoj
         Janez Vencelj

Fotografije