Čebelarsko poletno branje

05.07.2017 11:30:29
Izobraževanje
V čebelarski knjižnici je za izposojo na voljo tudi nekaj novejših publikacij:
-ilustrirani vodič za čebelarje, ki bi radi svoje znanje na uspešen način prenesli na mlajše generacije Beekeeping with children and school groups : good practice at the apiary (avtorica Undine Westphal)
-priročnik Moja čebelarska praksa. 1, Prekinitev zaleganja - za več donosa in enostavnejši obračun z varojo (avtor Boštjan Noč)
-dva zbornika čebelarskih društev: 75 let Čebelarskega društva Peter Močnik Studenci-Pekre in 110 let Čebelarskega društva Šentjur
-priročnik Medovite rastline na vrtu in v okolici čebelnjaka (avtorji Mojca Rehar Klančič, Damjana Pirc, Boštjan Kojek)
-za zmanjševanje napadenosti družin z varozo je na voljo tudi zloženka / zgibanka Varoza, ki so jo pripravili veterinarji specialisti za zdravstveno varstvo čebel na VF NVI

Čebelarska knjižnica Janeza Goličnika je odprta vsak prvi četrtek v mesecu od 15. do 18. ure, tudi 6. julija. Dobrodošli!
V Čebelarski knjižnici Janeza Goličnika hranimo publikacije s področja čebelarstva, visokošolske naloge, mednarodne čebelarske revije, videoposnetke o življenju čebel in druge drobne tiske. V knjižnici ČZS je za prebiranje literature na voljo deset čitalniških mest. Prosto dostopna je tudi zbirka čebelarskih revij iz različnih delov Evrope in sveta. Gradivo si lahko izposodite na dom, članstvo je brezplačno. Knjižni katalog z 2.300 zapisi je dosegljiv prek svetovnega spleta: www.cobiss.si, revija Slovenski čebelar pa je v digitalizirani obliki do predzadnjega letnika trajno arhivirana v Digitalni knjižnici Slovenije: www.dlib.si.
David Ožura, knjižničar Čebelarske knjižnice Janeza Goličnika

Fotografije