Svečano odprtje šolskega čebelnjaka ob Dnevu odprtih vrat, 9.6.2017

12.06.2017 10:00:09
Ekonomika
V lepem sončnem jutru, v petek 9.6. 2017, je ČD Barje svečano odprlo učni  čebenjak pri OŠ Livada, ob poti PST. Na svečanost so povabili predstavnike MOL, ČS Trnovo in Rudnik, Oš Livada, ČD Ljubljana-Center in nekatere druge sponzorje in donatorje. Svečanosti sta se med drugimi udeležila podžupan Ljubljane g. Dejan Crnek in podpredsednik ČZS g. Marko Alauf.
Uvodoma je šolski pevski zbor OŠ Livada zapel Slakovega Čebelarja in s tem dodobra ogrel prisotne, ki so še sami pritegnili pesmi. Slavnostni nagovor je imel predsednik društva Aleš Süssinger, ki je poudaril, da je ta lep slovenski čebelnjak plod prostovolnjega dela številnih članic in članov društva, predvsem pa njegovega avtorja Branka Korenčiča, ki je izdelal čebelnjak in vodil vsa dela postavitve čebelnjaka in ter ureditve okolice. Zahvalil se je tudi vseh drugim, ki so kakorkoli prispevali, da je prišlo do uresničitve tega projekta. Čast rezanja traku je pripadla starosti društva g. Janezu Korenčiču. 
Prisotne sta nato pozdravila in nagovorila še ravnatelj šole Goran Popović in podpredsednik ČZS Marko Alauf. Ravnatelj je poudaril odlično sodelovanje šole z društvom in zaželel društvu še veliko uspehov pri njegovem delovanju ter nadaljevanju dobrega sodelovanja, zlasti pri šolskem čebelarskem krožku, ki ga  neumorno vodi tajnica društva Gordana Vidić.  Podpredsednik ČZS g.Marko Alauf je poudaril pomen čebele za naravo in spomnil prisotne o aktivnostih, ki jih izvaja ČZS in slovenski čebelarji pri njeni zaščiti in tudi promociji doma in v svetu. Društvu je zaželel uspešno nadaljnje delovanje.
Po svečanem odprtju so se udeleženci prireditve ogledali še društvene prostore, kjer so člani društva ČD Barje gostom ob priložnostni zakuski, razkazali svoje prostore ter eksponate mini čebelarskega muzeja.
Aleš Süssinger, 11.6. 2017

Fotografije