Ustvarjalna delavnica za izdelavo gnezdilnic za čebele samotarke – 12. 9. 202

09.09.2020 9:56:31
Izobraževanje
12. septembra 2020 bomo, v okviru dogodka Korak zase, korak za sladkorčke, do 30 otrokom – predvsem udeležencem čebelarskih krožkov kot tudi ostalih šolarjev OŠ in dijakov SŠ (druga in tretja triada ter srednješolci) omogočili brezplačno udeležbo na dvourni ustvarjalni delavnici za izdelavo gnezdilnic za čebele samotarke. Potekala bo od 13.30 do 15.30 ure. Kasneje pa bo možna udeležba na zaključni prireditvi dogodka in ostalemu spremljajočemu dogajanju.
Na delavnici bodo mladi lahko iz naravnih materialov izdelali gnezdilnico in jo odnesli s seboj. Med delavnico bodo udeleženci prejeli ustrezna interdisciplinarna znanja o tem, katere medonosne rastline zasaditi v vrt, da bo ta privlačen za čebele samotarke, kako jih ustrezno umestiti v prostor, kakšne so primerne kombinacije in formacije, da se izognemo visokim stroškom posegov in vzdrževanja, ter kako se celostno lotiti reševanja problematike zmanjševanja biodiverzitete z omogočanjem tako gnezditvenih habitatov kot tudi habitatov prehranjevanja in razmnoževanja. Delavnico bo vodila krajinska arhitektka Vesna Kitthiya iz Studia Loščika, ki ima bogate izkušnje in znanje.
Za udeležbo na delavnici je obvezna predprijava do petka, 11. septembra 2020 do 12. ure, v spletnem obrazcu na tej >>>povezavi. Udeležbo vam bomo potrdili do petka 11.9.2020 do 12.30 na podatke, ki jih boste sporočili.
ČZS bo poskrbela za varnost obiskovalcev v skladu z navodili NIJZ. Vse udeležence pa naprošamo, da se držijo priporočil NIJZ-a in upoštevajo fizično razdaljo med obiskovalci, uporabljajo maske na odprtem in v zaprtem prostoru ter poskrbijo za razkuževanje rok. Dogodka se udeležite le zdrave osebe!
PRIJAVA >>> https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfw_pRZ2rJTB2ukDqP4YVinSgh4POqdwvcs9Sc535koGyoEXQ/viewform?usp=sf_link

ČZS